♡ Vastuullinen ja kotimainen verkkokauppa
♡ Ilmainen toimitus 150€ tilauksille
♡ Nopea toimitus suoraan omasta varastosta

Hei sinulle, ja ihanaa kun löysit tänne – ekologisen muodin ja kauneuden maailmaan! Chicretin missio on auttaa asiakkaita elämään omien arvojensa mukaisesti – kauneudesta tinkimättä. Verkkokaupastamme löydät siis vain kestävän kehityksen mukaan tuotettuja kosmetiikka- ja vaatebrändejä. Näin voit hankkia esimerkiksi uusia lempivaatteita ilman omantunnontuskia, sillä olen perehtynyt tarkasti jokaisen verkkokaupassa myynnissä olevan brändin vastuullisuusohjelmaan ja tiedän, että asiat ovat niiden osalta kunnossa.

Vastuullisuus on minulle sekä maailmantuskaa että konkretiaa. Tunnen siis suurta tuskaa jäätikköjen sulamisesta ja sademetsien palamisesta. Ainoa oma planeettamme on huonossa tilassa ja ilmastonmuutoskin huolettaa.

Konkreettisesti vastuulliset valinnat puolestaan juontavat juurensa pitkästä vaateyrittäjäurastani. Aiemmassa liiketoiminnassani havahduin siihen, että kämmenselkäni olivat aina rikki. Ei mikään ihme, kun miettii, kuinka paljon vaatetuotannossa käytetään kemikaaleja ja miten ne päätyvät iholle, esimerkiksi kankaan homeenestoaine ei voi tehdä iholle hyvää. Tekstiilikemikaalit ovat haitallisia myös vaatteiden tekijöille itselleen ja vaatteen pitäjälle – vesistöistä puhumattakaan. 

Näiden kahden näkökulman valossa aloin aktiiivisesti etsimään parempia vaihtoehtoja. Tutkitusti merkityksellisyys lisää ihmisen onnellisuutta, joten koen saavani tehdä merkityksellistä työtä, kun pystyn tarjoamaan omien ongelmien kautta löydettyjä parempia tuotteita muillekin. 

Minulla on myös pitkä ura alusvaatekauppiaana. Rintsikat päätyvät käyttöikänsä jälkeen sekajätteisiin, vaikka muuta tekstiilijätettä voi enenevissä määrin kierrättää. Haluan siis tarjota mahdollisimman hyvän ja kestävän sekä ennen kaikkea vastuullisesti tuotetun vaihtoehdon. Kun tuotetta käytetään pitkään, on se sekä edullista että ekologista. Vertaillaan vaikka rintsikoita juhlamekkoon: juhlamekko on päällä kymmenienkin juhlien jälkeen yhteensä esimerkiksi vain 50 tuntia kun taas rinsikoiden käyttöaika voi olla jopa tuhat tuntia. Siis jopa vuosia! Kannattaa siis miettiä, mitä kantaa yllään, mitä se omalle iholle tekee ja kuinka tuotteen voi käyttöiän jälkeen kierrättää mahdollisimman tehokkaasti. Ekologista ja vastuullista, monestakin näkökulmasta. 

Olen siis halunnut tarjota tätä kaikkea myös asiakkailleni. Olen todella innostunut vastuullisuuden maailmasta. Vaikka välillä tuntuu, että vastuullisuusloikassa otetaan vaan takapakkia toisensa perään, otetaan tässä ajassa koko ajan isoja harppauksia eteenpäin, esimerkiksi pakkausmateriaalien osalta. Nautin siitä, että saan olla mukana kehityksessä ja omalta osaltani pitää huolta siitä, että jätämme jälkipolville paremman maailman mihin olemme itse syntyneet. Sitä unelmaa kohti.  

t. Heidi

 

Chicret kuuluu Suomen Ekoyrittäjiin, joka tarkoittaa sitä, että Chicret on sitoutunut  noudattamaan kaikessa toiminnassaan vastuullisen yritystoiminnan ekoeettisiä periaatteita.

Chicretin yrittäjä Heidi Joensuulle on myös myönnetty Vastuullisuuden tekijä -tunnustus ja hän on suorittanut vastuullisuusvalmennuksen Centria Ammattikorkeakoulussa. Tunnustus myönnetään niille yrittäjille, jotka ovat laatineet yrityskohtaisen vastuullisuussuunnitelman (ViVa Road Map). Vastuullisuussuunnitelmaan on kirjattu yrityksen arvot ja kehittymistavoitteet, joita yrityksessä toteutetaan vastuullisuuden edistämiseksi omassa liiketoiminnassaan. Valmennuksen suorittanut on saanut tiedollisia ja menetelmällisiä taitoja, osaamista yritysvastuullisuudesta ja on näin parantanut valmiuksiaan nopeaan muutoskyvykkyyteen.