♡ Vastuullinen ja kotimainen verkkokauppa
♡ Ilmainen toimitus 150€ tilauksille
♡ Nopea toimitus suoraan omasta varastosta

Vinkkejä vaatehuoltoon, osa 1

Näillä vinkeillä huolehdit siitä, että ihanat muotiaarteesi pysyvät kauniina ja menossa mukana vielä pitkään!

  • Vaatteiden pesuväliä voi pidentää tuulettamalla ja harjaamalla niitä laadukkaalla vaateharjalla. Näin vaate pysyy siistinä ja raikkaantuoksuisena.
  • Iso osa vaatteen elinkaaren ympäristövaikutuksista aiheutuu juurikin vaatteen pesusta. Jos vaateaarteesi kuitenkin kaipaa vesipesua, kannattaa kiinnittää huomiota ympäristöystävällisiin pesuaineisiin sekä pesuohjelman lämpötilaan. Matalampi pesulämpötila säästää usein luonnon lisäksi myös vaatetta, samoin kuin kuivausrummun harkittu käyttö
  • Vaatetta ei aina tarvitse pestä kokonaan, vaan yksittäiset tahrat voi poistaa käsin. Tämä säästää vaatteiden värejä ja pidentää sen käyttöikää.
  • On myös olemassa materiaaleja, jotka puhdistavat itse itseään kuten villa ja silkki, jotka siksi vaativat pesua vain harvoin. Myös bambulla on antibakteerisia ominaisuuksia.
  • Farkkujen ominaisen ”pitohajun” saa pois laittamalla farkut pakastimeen ja sen jälkeen vielä tuulettumaan.
  • Vaatehöyryttimellä voi tehdä ihmeitä! Se silottaa neuleiden pinnan, suoristaa aratkin materiaalit ja häivyttää housuista polvipussit.
  • Neuleiden huollossa nukkakampa on ihan ehdoton! Sillä saa pienet nypyt pois ja neuleen pinta pysyy pehmoisena ja siloisena.
  • Aidosta nahasta valmistetut vaatteet ja asusteet ovat melkein ikuisia, kun niitä huoltaa hyvin! Nahkatuotteet huolletaan niille soveltuvilla suojasuihkeilla, hoitoaineilla, voiteilla ja vahoilla. Näin asusteet pysyvät kauniina kovassakin käytössä.
  • Vaivattomia materiaaleja ovat esimerkiksi pellava, puuvilla ja merinovilla. Yleensäkin 100 % luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet ovat helpompia huoltaa, joten vaatekaupassa kannattaa vilkaista tuotteen lapusta huolto-ohjeiden lisäksi sen valmistusmateriaalit. Luonnonmateriaalit ovat usein myös ekologisempi valinta. 

Näillä vinkeillä muotiaarteesi pysyy hyvässä kunnossa ja saa kenties joskus vielä uuden elämän second handina. ♥

t. Heidi, kauppiaasi

P.S. Lisää vinkkejä tulossa pian!

Seuraava artikkeli
Takaisin blogiin