♡ Vastuullinen ja kotimainen verkkokauppa
♡ Ilmainen toimitus 150€ tilauksille
♡ Nopea toimitus suoraan omasta varastosta

Miten valitset oikeanlaiset alusvaatteet juhla-asuun?

Täydellinen juhlatyyli syntyy hyvästä fiiliksestä ja istuvista alusvaatteista. Oikeanlaisilla alusasuilla voi korostaa kauniisti vartalon kurveja tai halutessaan vaikka siloittaa pieniä muhkuroita.

Tässä kauppiaasi kymmenen vinkkiä oikeanlaisten alusasujen valintaan: 

  1. Rintaliivien valintaan vaikuttaa eniten mekon malli ja materiaali.
  2. Jos pukusi on olkaimeton, valitaan olkaimettoman juhla-asun pariksi tietenkin olkaimettomat liivit. Ns. low-back-strap-lisäosien kanssa saa madallettua liiviä selkäpuolelta esim. halterneck-pääntiellä varustettua juhlapukua ajatellen.
  3. Trendinä on, että alusvaatteet voivat olla osa pukeutumista, joten halutessaan liivit voi jättää myös näkyviin. Esimerkiksi koruliiveissä voi olla kauniita yksityiskohtia vaikkapa olkaimissa, joten miksi piilotella niitä vaatteiden alle!
  4. Yksiolkaimiseen mekkoon kannattaa hankkia alle liivit, joiden olkaimet voi irroittaa joko kokonaan tai vai toisen. Huom: olkaimettomienkaan liivien ei kuulu valua päältä. Jos näin käy, on tullut valittua väärä koko. Kun koko on oikea, liivi on varmasti tukeva – oli siinä olkaimet tai ei.
  5. Jos juhla-asussa on syvä v-pääntie, sopii sen alle hyvin push up -liivit, joiden keskikohta on hyvin kapea. Näin liivit eivät näy vaatteen alta.
  6. Parasta olisi ottaa juhla-asu mukaan alusvaateostoksille, mutta jos sitä ei jaksa kantaa matkassa, voi kotona merkitä kynällä kohdan, johon pääntie ulottuu. Se helpottaa alusasun valintaa.
  7. Kannattaa kiinnittää liivien lisäksi huomiota myös alushousuihin. Etenkin vääränkokoisten alushousujen rajat paistavat helposti juhla-asun alta ja vaarana voi olla jopa tuplapakara-efekti. Kannattaa siis kokeilla rohkeasti vaikka lahkeellisia alushousuja tai stringejä.
  8. Silkkiseen juhla-asuun suosittelen valitsemaan sen alle sileät ja saumattomat alushousut, sillä silkki paljastaa armottomasti kaikki vaatteen alla piilevät saumat.
  9. Jos haluat lisää tukea, suosittelen kokeilemaan korsettia tai vaikkapa vartalon kurveja muokkaavaa bodya.
  10. Haluan viimeiseksi vielä huomauttaa, että vartaloa muokkaavien alusvaatteiden käyttö ei tarkoita sitä, että vartalossa on ongelmia – niiden tarkoitus on vaan tuoda huolettomuutta juhlapukeutumiseen ja varmistaa, että vaate näyttää päälläsi upealta!

Yli 10 vuoden alusasukauppiaan kokemuksella voin sanoa, että mitä kauniimmat alusvaatteet on päällä, sitä leveämpi on hymy. Vaikka kauniit alusvaatteet eivät näy päälle päin, tulee niistä kantajalleen kuitenkin kiva fiilis – ja sehän näkyy aina ulospäin!

Alusvaatteiden väreissä voi myös revitellä. Usein suomalaiset pukeutuvat etenkin talvisin tummiin sävyihin ja mustaan, mutta kylläpä piristää kummasti, jos vaatteiden alla piileekin räväkänpunainen alusasusetti!

Hauskoja juhlia toivottelee,
kauppiaasi Heidi ♥3

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Takaisin blogiin